Menu

nm

Zarezerwuj stolik w Restauracji Odyseja +48 533 100 174

ZUPA

KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW I PAPRYKI 300 ml / 19 zł

SAŁATKA

SAŁATKA FIT PODAWANA Z MARYNOWANĄ GRUSZKĄ, ORZECHAMI WŁOSKIMI,
SEREM CAMEMBERT, MARYNOWANYM BURAKIEM I SOSEM WINEGRET 200 g / 32 zł

DANIE GŁÓWNE

HALIBUT GOTOWANY NA PARZE W TOWARZYSTWIE SMAŻONEJ ZIELONEJ FASOLKI
Z SOSEM PIETRUSZKOWYM AROMATYZOWANYM ROKITNIKIEM 170 g / 69 zł

BLACK ANGUS STEK RUMIENIONY MASŁEM ZIOŁOWYM
Z PUREE BEKONOWYM I MARYNOWANĄ SKORZONERĄ 250 g / 115 zł

DESER

FLAMBIROWANE ŚLIWKI W ARONIOWEJ NALEWCE
POD CRUMBLE W BIAŁEJ CZEKOLADZIE 140 g / 18 zł

PRZYSTAWKI

TATAR Z SIEKANEJ POLĘDWICY WOŁOWEJ Z MARYNOWANYMI
GRZYBAMI CEBULKĄ ORAZ KISZONYM OGÓRKIEM 100 g / 45 zł

GĘSIA FOIE GRAS PODANA NA GRZANCE W TOWARZYSTWIE
PIECZONEGO JABŁKA W AROMACIE ŻUBRÓWKI 120 g / 52 zł

CARPACCIO Z MARYNOWANEGO BURAKA Z RUKOLĄ,
SEREM FETA I PRAŻONYMI ORZECHAMI PINI 100 g / 19 zł

KREWETKI MAŚLANO – WINNE Z CZOSNKIEM, POMIDORKAMI
KOKTAJLOWYMI, NATKĄ PIETRUSZKI I SAŁATĄ 120 g / 48 zł

ZUPY

ROSÓŁ Z DOMOWYMI KLUSKAMI 300 ml / 19 zł

WYKWINTNA ZUPA Z LEŚNYCH GRZYBÓW Z KLUSECZKAMI ŚLĄSKIMI 300 ml / 25 zł

CZERNINA KUJAWSKA Z LANYMI KLUSECZKAMI 300 ml / 26 zł

DANIA GŁÓWNE

PIERŚ Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO FASZEROWANA LEŚNYMI KURKAMI OTULONA
SWOJSKĄ WĘDZONKĄ PODANA NA LANYCH KLUSKACH Z BURACZKAMI I WIŚNIAMI 160 g / 42 zł

WOLNOGOTOWANE UDKO Z KACZKI Z MARYNOWANĄ GRUSZKĄ NA CZERWONEJ KAPUŚCIE
W TOWARZYSTWIE KLUSEK ŚLĄSKICH 150 g / 52 zł

KOTLET SCHABOWY Z KOŚCIĄ PODANY NA PURE BEKONOWYM
W TOWARZYSTWIE KAPUSTY ZASMAŻANEJ 180 g / 49 zł

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA NADZIEWANA PODGRZYBKIEM Z GRATENĄ ZIEMNIACZANĄ
PUREE PIETRUSZKOWYM I SOSEM Z ZIELONEGO PIEPRZU 160 g / 49 zł

POLIKI WOŁOWE Z DODATKIEM SOSU PIERNIKOWEGO
BURACZKAMI Z WIŚNIĄ ORAZ ŚLĄSKIMI KLUSKAMI 200 g / 54 zł

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z GĘSIĄ FOIE GRAS
Z DODATKIEM STEKOWYCH FRYTEK I MARYNOWANYCH WARZYW 200 g / 110 zł

SANDACZ Z PIECA NA PUREE CHRZANOWYM
I SMAŻONĄ BRUKSELKĄ 180 g / 55 zł

PIEROŻKI Z KACZKĄ NA KONFITURZE Z CZERWONEJ CEBULI
W AROMACIE PALONEGO MASŁA 150 g / 38 zł

DESERY

FONDANT CZEKOLADOWY Z GAŁKĄ LODÓW 160 g / 26 zł

WANILIOWE LODY Z GORĄCYMI MALINAMI 180 g / 19 zł

SZARLOTKA Z WANILIOWYMI DODATKAMI 150 g / 18 zł

 

Zapraszamy do Restauracji Odyseja!