Definicja smaku- specjalnością Restauracji Odyseja, jest wyborny stek. Oferujemy najwyższej klasy wołowinę, która pochodzi od małych hodowców pasjonatów.
Nasze steki z wołowiny rasy Angus to jedno z najwyżej cenionych mięs wołowych na świecie. Bydło z którego pochodzi mięso, spędza niemal cały rok na pastwiskach.
Nasze steki zadowolą najbardziej wytrawnych smakoszy, których mięso pochodzi z rasy Aberdeen Angus Black oraz z ras Simental i Czerwona Polska.
Także mięso wieprzowe to produkt najwyższego gatunku ze świni puławskiej z hodowli stosujących paszę i karmę bez GMO! Wyborny smak gwarantowany!
Klimat restauracji tworzą niepowtarzalnie stylowo zaaranżowane wnętrza.
Na naszych talerzach nie ma nudy.
Nasze motto to „Proste smaki i sezonowość”
SZEF KUCHNI RESTAURACJI „ODYSEJA” POLECA:
CHEF OF THE ODYSEJA RESTEURANT RECOMMENDATIONS
PRZYSTAWKI
STARTERS
GĘSIA FOIE GRAS PODANA NA CHRUPIĄCEJ 120 g 69 zł
GRZANCE W TOWARZYSTWIE
KARMELIZOWANYCH JABŁEK I ŻUBRÓWKI
GOOSE FOI GRAS SERVED ON CRISPY TOAST
WITH CARAMELIZED APPLES AND BISON GRASS VODKA
ZUPY
SOUPS
KREM Z DYNI Z PRAŻONYMI PESTKAMI 300 ml 17 zł
SŁONECZNIKA I DYNI
PUMPKIN CREAM WITH ROASTED SUNFLOWER
AND PUMPKIN SEEDS
DANIA GŁÓWNE
MAIN DISHES
GRILLOWANE COMBERKI JAGNIĘCE 160 g 76 zł
PODANE Z PIECZONYMI WARZYWAMI,
ZIEMNIAKAMI I GZIKIEM
LAMB SADDLERS GRILED WITH BAKED VEGETABLES
AND BAKED POTATOES AND COTTAGE CHEESE
SELEROWE SPAGHETTI CARBONARA 300 g 28 zł
CELERY SPAGHETTI CARBONARA
SAŁATKI
SALADS
SAŁATKA Z SERA KOZIEGO I FIG Z MELASĄ 250 g 32 zł
I ORZECHAMI W KARMELU
GOAT CHEESE AND FIG SALAD WITH MOLASSES AND CARAMEL NUTS
MENU
PRZYSTAWKI
STARTERS
TATAR Z SIEKANEJ POLĘDWICY WOŁOWEJ 100 g 37 zł
Z MARYNOWANYMI MAŚLAKAMI,
CEBULKĄ ORAZ KISZONYM OGÓRKIEM
BEEF TENDERLION TARTARE
WITH MARINATED FOREST MUSHROOMS,
ONION AND PICKLED CUCUMBER
ZUPY
SOUPS
CZERNINA KUJAWSKA 300 ml 24 zł
KUYAVIAN BLOOD SOUP
ZUPA Z LEŚNYCH GRZYBÓW 300 ml 17 zł
FOREST MUSHROOM SOUP
ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM 300 ml 15 zł
CHICKEN SOUP WITH HOMEMADE NOODLES
SAŁATKI
SALADS
SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM, 250 g 29 zł
PIECZONYM BURAKIEM I REGIONALNYM SEREM
Z SOSEM MUSZTARDOWO-MIODOWYM
SALAD WITH GRILLED CHICKEN, BAKED BEETROOT
LOCAL CHEESE SERVED WITH MUSTARD AND HONEY SAUCE
SAŁATKA Z CIECIERZYCĄ, SOCZEWICĄ, 250 g 26 zł
GRILLOWANYM TOFFU, PIECZONĄ GRUSZKĄ,
RUKOLĄ, SZPINAKIEM I GRANATOWYM VINEGRETTEM
SALAD WITH CHICKPEAS, LENTILS, GRILLED TOFU,
ROASTED PEAR,WITH ROCKED, SPINACH AND NAVY BLUE VINEGRETTE
DANIA GŁÓWNE
MAIN DISHES
GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA ZAGRODOWEGO 160 g 37 zł
Z DODATKIEM PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW
I MARCHEWKĄ W POMARAŃCZACH
GRILLED FARM CHICKEN BREAST
WITH BAKED POTATOES AND CARROTS IN ORANGES
PIERŚ Z KACZKI Z RAJSKIM JABŁKIEM 250 g 78 zł
PODANA NA CZERWONEJ KAPUŚCIE Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI
DUCK BREAST WITH CRABAPPLE
SERVED ON RED CABBAGE WITH SILESIAN DUMPLINGS
KOTLET SCHABOWY Z KOSTKĄ W CHRUPIĄCEJ PANIERCE 180 g 39 zł
PODANY NA PUREE BEKONOWYM Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ
BONE-IN CHOPS IN CRISPY BREADCRUMBS
SERVED ON BACON PUREE WITH FRIED CABBAGE
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z SZAŁWIĄ I WIEJSKĄ SZYNKĄ 150 g 39 zł
PODANE NA PIECZONYCH ZIEMNIAKACH
Z DODATKIEM PASTERNAKA
PORK TENDERLOIN WITH SAGE AND HAM
SERVED ON BAKED POTATOES WITH PARSNIP
PIEROŻKI Z KACZKĄ NA KONFITURZE 180 g 32 zł
Z CZERWONEJ CEBULI
DUCK DUMPLINGS ON RED ONION CONFITURE
RYBY
FISH
SMAŻONY SUM Z SOSEM Z ZIELONYCH GĄSEK 150 g 53 zł
PODANY Z PIECZONYM POREM NA PUREE Z SELERA
FRIED CATFISH WITH GREEN CHEVALIER MUSHROOM SAUCE
SERVED WITH BAKED LEEK ON CELERY PUREE
KREWETKI BLACK TIGER W BIAŁYM WINIE
PODANE NA RUKOLI I FILETOWANYCH POMARAŃCZACH 3 szt 86 zł
BLACK TIGER SHRIMPS IN THE AROMA OF WHITE WINE
SERVED ON SALAD OF ARUGULA AND PURPLE ORANGES
STEKI
STEAKS
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z FOIE GRAS 200 g 91 zł
PODANY NA BEKONOWYM PUREE ZE SKORZONERĄ
SIRLOIN STEAK WITH FOIE GRAS
SERVED ON BACON PUREE WITH SCORZONERA
BLACK ANGUS STEK Z DODATKIEM 220 g 92 zł
FRANCUSKIEGO MASŁA, FRYTKAMI I
GRILLOWANYMI WARZYWAMI
BLACK ANGUS STEAK
WITH THE ADDITION OF FRENCH BUTTER
HOMEMADE FRENCH FRIES AND GRILLED VEGETABLES
SEZONOWANY PIECZONY ROSTBEF 180 g 76 zł
PODANY Z PIECZONYM ZIEMNIAKIEM
I PIKLOWANYMI WARZYWAMI
BAKED ROSTBEF
SERVED WITH BAKED POTATO AND PICKLED VEGETABLES
DESERY
DESSERTS
MUS CZEKOLADOWY Z POZIOMKAMI 180 g 22 zł
Z DODATKIEM LODÓW KAWOWYCH
CHOCOLATE MOUSSE WITH WILD STRAWBERRIES
WITH COFFEE ICE CREAM
DOMOWA BEZA Z KREMEM MASCARPONE 140 g 19 zł
OTULONA FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ
HOMEMADE MERINGUE WITH MASCARPONE CREAM
WRAPPED IN CHERRY FRUIT IN THICK GEL
LODY WANILIOWE Z GORĄCYMI MALINAMI 180 g 16 zł
VANILLA ICE CREAM WITH HOT RASPBERRIES