REZERWACJA STOLIKÓW: +48 533 100 174
SZEF KUCHNI RESTAURACJI „ODYSEJA” POLECA:
PRZYSTAWKA
PRZEGRZEBKI W SOSIE WINNO-MAŚLANYM 100g/39 zł
ZUPA
CEBULOWA Z GRZANKĄ 300 ml/18 zł
DANIE GŁÓWNE
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA FASZEROWANA PODGRZYBKIEM
Z GRATINĄ I PUREE PIETRUSZKOWYM 150g/42 zł
DESER
BRZOSKWINIA PIECZONA W MIODZIE Z SORBETEM CYTRYNOWYM 1 szt/15 zł
PRZYSTAWKI
TATAR Z SIEKANEJ POLĘDWICY WOŁOWEJ Z MARYNOWANYMI
GRZYBAMI CEBULKĄ ORAZ KISZONYM OGÓRKIEM 100g/39 zł
GĘSIA FOIE GRAS PODANA NA GRZANCE W TOWARZYSTWIE
PIECZONEGO JABŁKA W AROMACIE ŻUBRÓWKI 120g/44 zł
ZUPY
ROSÓŁ Z DOMOWYMI KLUSKAMI 300 ml/16 zł
WYKWINTNA ZUPA GRZYBOWA 300 ml/19 zł
CZARNINA KUJAWSKA Z SZARYMI KLUSKAMI 300 ml/33 zł
BARSZCZ Z KOŁDUNAMI JAGNIĘCYMI 300 ml/18 zł
SAŁATKI
PIERŚ Z KACZKI NA CHRUPIĄCYCH SAŁATACH Z PIECZONĄ
GRUSZKĄ I MALINOWYM VINEGRETTEM 250g/33 zł
SAŁATKA WEGE NA RUCOLI Z CIECIERZYCĄ, SOCZEWICĄ
GRILLOWANYM TOFU I PIECZONYM BURAKIEM
Z DODATKIEM SOSU MIODOWO-MUSZTARDOWYM 250g/28 zł
KREWETKI NA CHRUPIĄCYCH SAŁATACH Z DODATKIEM
KONFITOWANEJ POMARAŃCZY I PIECZONYCH POMIDORÓW 250g/38 zł
PIEROGI
PIEROŻKI Z KACZKĄ NA KONFITURZE Z CZERWONEJ CEBULI
W AROMACIE PALONEGO MASŁA 180g/36 zł
KOŁDUNY Z JAGNIĘCINĄ W ASYŚCIE WĘDZONEGO
MASŁA 180g/28 zł
DANIA GŁÓWNE
PIERŚ Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO FASZEROWANA
LEŚNYMI KURKAMI OTULONA SWOJSKĄ WĘDZONKĄ
PODANA NA LANYCH KLUSKACH Z BURACZKAMI I WIŚNIAMI 160g/38 zł
PIERŚ Z KACZKI Z MARYNOWANĄ GRUSZKĄ PODANA
NA CZERWONEJ KAPUŚCIE W TOWARZYSTWIE
KLUSEK ŚLĄSKICH 200g/78 zł
KOTLET SCHABOWY ZE ŚWINI PUŁAWSKIEJ
PODANY NA PURE BEKONOWYM W TOWARZYSTWIE
KAPUSTY ZASMAŻANEJ 180g/46 zł
POLIKI WOŁOWE Z DODATKIEM SOSU PIERNIKOWEGO
BURACZKAMI Z WIŚNIĄ ORAZ ŚLĄSKIMI KLUSKAMI 200g/48 zł
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z GĘSIĄ FOIE GRAS
Z DODATKIEM STEKOWYCH FRYTEK I MARYNOWANYCH WARZYW 200g/96 zł
CONFITOWANY COMBER Z JELENIA MARYNOWANY W
ZIELONYM PIEPRZU I MIODZIE PODANY
NA GRZYBOWYM PĘCZOTTO Z MODRĄ KAPUSTĄ 200g/76 zł
BLACK ANGUS STEK RUMIENIONY WĘDZONYM MASŁEM Z PURE
BEKONOWYM I MARYNOWANĄ SKORZONERĄ 220g/96 zł
COMBERKI JAGNIĘCE OTULONE MCHEM W TOWARZYSTWIE
PIECZONEGO ZIEMNIAKA Z GZIKIEM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 180g/79 zł
SANDACZ Z PIECA Z LANYMI KLUSKAMI ORAZ MARCHEWKĄ
W POMARAŃCZACH Z DODATKIEM SOSU CHRZANOWEGO 180g/48 zł
GRILLOWANY ŁOSOŚ NA SZPINAKU Z PATELNI W ASYŚCIE
LIMONKOWEJ SOCZEWICY 180g/49 zł
DESERY
DOMOWA BEZA Z KREMEM MASCARPONE
OTULONA FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ 140g/19 zł
WANILIOWE LODY Z GORĄCYMI MALINAMI
Z CHRUPIĄCĄ BEZĄ 180g/16 zł
SZARLOTKA AROMATYZOWANA SWOJSKIM CYDREM
Z WANILIOWYMI DODATKAMI 150g/15 zł
FONDANT CZEKOLADOWY Z LODAMI 160g/19 zł